×

Sporočilo

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

VPIS V 1. RAZRED OSNOVNE ŠOLE

 

Kdaj poteka vpis otrok v prvi razred osnovne šole?

- Vpis otrok v prvi razred poteka v skladu z Zakonom o osnovni šoli vsako leto v mesecu februarju.

 

Kdaj je moj otrok šoloobvezen?

- Starši morajo v prvi razred osnovne šole vpisati otroka, ki bo v koledarskem letu, v katerem bo začel obiskovati šolo, dopolnil starost šest let.

 

V katero osnovno šolo lahko vpišem svojega otroka?

- Otroka lahko vpišete v osnovno šolo v šolskem okolišu, kjer ima otrok stalno ali začasno prebivališče. V primeru, da želite otroka vpisati v drugo šolo, izven vašega šolskega okoliša, ga morate najprej vpisati v matično šolo, nato pa dati na drugo šolo vlogo za prepis. O rešitvi vloge za prepis vas bo obvestila šola, na katero želite vpisati otroka, po pogovoru med obema šolama.

 

Kaj je odlog šolanja?

- Starši, zdravstvena služba ali komisija za usmerjanje lahko podajo vlogo za odložitev šolanja otroka, kar pomeni, da se otroku šolanje odloži za eno leto. O odložitvi šolanja odloča ravnateljica na podlagi obrazloženega mnenja strokovne komisije, ki jo sestavljajo šolska zdravnica, psihologinja  ter predstavnik iz vrtca.

 

Prenos dvojezične publikacije

Gremo v šolo (februar 2018) | format: Adobe PDF
   ali jo prelistajte tukaj  | issuu.com
FaLang translation system by Faboba