×

Sporočilo

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

V soboto, 2. februarja smo na šoli gostili enega največjih imen slovenskega in svetovnega alpinizma, športnega pedagoga, gorskega reševalca, planinskega vodnika in pisatelja Vikija Grošlja. Učenci 8. in 9. razreda so z zanimanjem prisluhnili njegovemu predavanju o vzponih na najvišje vrhove celin. Predavanje je organiziralo Planinsko društvo Lendava.

več slik...

V četrtek, 7. 2. 2019, so učenci 6.-9. razreda svojim vrstnikom prikazali, koliko sodelovanja je potrebno, da se pripravi kulturna prireditev. Čeprav nad zamislijo naprej niso bili navdušeni, se je njihova domišljija kmalu aktivirala in že je bila prireditev pripravljena. Na srečo imamo na šoli veliko dejavnosti, ki so jih lahko uporabili v proslavi: mladinski pevski zbor, deklamiranje (učencev, učiteljev in ravnateljice), dramatizacija, šolski bend, dobro dresirani psi …

Več slik...

Minuli četrtek, 7. 2. 2019, smo s kulturno prireditvijo obeležili slovenski kulturni praznik, ki je ob enem tudi državni praznik, praznik – Prešernov dan. Tekom programa smo se sprehodili skozi življenje in pesniško ustvarjanje našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Program se je pričel s slovensko in madžarsko himno v izvedbi šolskega pevskega zbora pod vodstvom učiteljice Tanje Vajda ob klavirski spremljavi Eve Orban Bažika.

V četrtek, 7. 2. 2019, smo učenci 8. in 9. razreda sodelovali na mednarodni konferenci »Multikulturnost kot dodana vrednost majhnim mest v Evropski uniji«, kjer smo v družbi Madžarov, Francozov, Avstrijcev in Estoncev razkrivali lepote majhnih mest, predvsem pa pestrost naše Lendave. Trema nas ni ovirala in uspeli smo predstaviti kulturno dediščino Lendave, ki sega od židovske kulture do festivala Bogračfest – in vse to v angleščini.

Učenci smo se v sredo, 6. 2. 2019, odpravili v prostore društva Pomelaj, kjer smo spoznali starodavno rokodelsko delo z ličjem. Ugotovili smo, da ima ličje čudovite naravne barve, ki pomagajo ustvariti raznolike, pestre vzorce. Seveda smo želeli urnim gostiteljem pokazati, kako spretni smo tudi mi.

FaLang translation system by Faboba