×

Sporočilo

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

V nedeljo 19.05.2019 je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekala prireditev ''Bistroumni 2019'', ki jo organizira DMFA (Društvo Matematikov, Fizikov in Astronomov) Slovenije.

Na prireditev smo bili vabljeni učenci osnovnih in srednjih šol ter fakultet, ki smo dosegli zlata priznanja na tekmovanjih, ki jih organizira DMFA. To so znanja iz matematike, fizike in astronomije. 

Na podelitvi pa so bili tudi učenci, ki so dosegli zelo dobre rezultate na matematični olimpijadi in ostalih mednarodnih tekmovanjih.

Iz naše šole se je prireditve poleg mene udeležil še Aljaž Bratkovič Odar iz 5. razreda.

Učenci od 3. do 5. razreda so se tudi letos posladkali pred prazniki. Pripravili smo čokoladne muffine in med tem strokovno packali, krasili in uživali. Kaj smo lepega delali, se vidi v galeriji slik.

Več slik...

Pravljica nas zabava, umirja in celo lahko zdravi. V  sredo, 15.5.2019 so se učenci 4. razredov zbrali pri angleški pravljični uri, kjer so na zabaven način obravnavali pravljico The  Gruffalo. Pod vodstvom mentorice Brigite Koren so učenci v dveh skupinah spoznavali pravljične junake in njihove prigode ter reševali različne naloge.

V petek, 10. 5. 2019, je dišalo in odmevalo iz vseh koncev Evrope. Evropo v malem so nam pričarali otroci in dijaki. Na prireditvi je sodelovalo 30 pomurskih šol, ki so s plesom in glasbo, z zanimivimi nastopi ter kulinariko popestrili petkov dopoldan na Trgu kulture v Murski Soboti.

Maja smo pri nas gostili prijatelje z OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, s katerimi so učenci 8. Razreda DOŠ I Lendava preživeli čudovit družboslovni tabor. V ospredju letošnjega medšolskega srečanja je bilo raziskovanje zgodovine prekmurskih in lendavskih Judov.

FaLang translation system by Faboba